Open huizen kijken
altijd leuk!

OPEN HUIZEN KIJKEN IS ALTIJD LEUK

“Het was weliswaar geen mooi weer, maar we zijn al zo lang op zoek naar een huis dat we toch op pad zijn gegaan om huizen te bekijken. En niet zonder resultaat. We hebben een huis gezien waar we deze week nog een keer gaan kijken. Het is altijd weer een leuke ervaring om bij zoveel mogelijk huizen binnen te kijken. Je ziet meteen wat je niet wilt en dat helpt juist om te bepalen wat je eigenlijk wél zoekt.” Deze kijkers hadden al drie keer tevergeefs een bod uitgebracht op een huis in de stad. Ze willen toch graag verhuizen, dus waren ze afgelopen zaterdag eens gaan kijken in een naastgelegen dorp.

ERA-directeur Paul van den Putten ziet dat vaker gebeuren.
“Er waren minder mensen onderweg dan gebruikelijk bij een Open Huizen Route, maar de mensen die toch komen zijn doorgaans wel des te serieuzer. Bij elke Open Huizen Route heb je kijkers in wisselende gradaties. Sommigen zijn zich nog helemaal aan het oriënteren en weten nog helemaal niet waar ze precies naar op zoek zijn. Vaak zoeken zij in een bepaalde buurt of wijk en bezoeken ze daar zoveel mogelijk huizen om een indruk te krijgen hoe het is om in die buurt te wonen. Anderen zijn al veel verder in het proces. Deze zoekers hebben hele specifieke en concrete woonwensen en hebben hun lijstje weloverwogen samengesteld. Bovendien passen zoekers hun woonwensen aan marktomstandigheden aan. Er is niet overal evenveel keus, dus dan moet je je zoekgebied uitbreiden als je toch binnen je budget wilt verhuizen.”

“Bij een Open Huizen Route kunnen consumenten zonder afspraak vooraf huizen bekijken die aan de actie meedoen. Het is de bedoeling dat er een kort bezoek wordt gebracht om een eerste indruk van een huis te krijgen. Als de kijkers serieuze interesse hebben, wordt er een vervolgafspraak met de verkopende ERA-makelaar gemaakt voor een uitgebreide bezichtiging. Pas daarna volgt er een bod. We willen ook zeker zijn dat de kijkers het huis kunnen betalen, anders is het voor iedereen een teleurstelling.
De komende week worden de kijkers nagebeld. Onze opdrachtgevers, de huiseigenaren, willen natuurlijk graag weten hoe de kijkers hun huis beoordeelden.”

“Volgend jaar organiseren de ERA-makelaars opnieuw 5 landelijke Open Huizen Routes. De eerste is op zaterdag 10 februari. Wie meer wil weten, kan altijd even binnen lopen op het ERA-kantoor of een ERA-makelaar uitnodigen voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling van zijn huis.”

illustratie

Meedoen aan de volgende open huizen route

Op zaterdag 10 februari is de eerste ERA Open Huizen Route van 2018. Wilt u dan ook uw huis verkopen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak met een ERA makelaar bij u in de buurt.